luni, 5 mai 2014

România mea neştiută (3)

Centrul de Studii în Istorie Contemporană


Ioana Raluca Voicu-Arnăuţoiu: „Societatea românească este azi aşa cum este în mare parte ca o consecinţă a 50 de ani în care n-a existat libertatea de exprimare, în care oamenii n-au putut să-şi spună părerile, în care coeziunea la nivelul ... See More

Dezbaterile CSIC: România interbelică. Continuităţi şi diferenţe (27 mar...

România mea neştiută (2)


Documente importante despre abuzurile regimului comunist publicate online de către Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii pe www.cnsas.ro.

„După preluarea puterii, Nicolae Ceauşescu a gândit o mutare de tipul celei făcute de Hruşciov în 1956 prin care denunța crimele din timpul lui Stalin. La Plenara CC al PCR din 22-25 aprilie 1968, noul lider comunist român anunța, selectiv, rezultatele unei anchete pe care o ordonase pentru a scoate în evidenţă abuzurile aparatului represiv în vremea lui Gheorghe Gheorghiu-Dej.
Ancheta nu a reprezentat o radiografie generală a represiunii din prima perioadă a regimului comunist, dar conţine informaţii foarte importante obţinute din interiorul sistemului, imposibil de aflat astăzi din alte surse. Mai important, ancheta aducea o recunoaştere din partea regimului a unor grave încălcări ale drepturilor omului, culminând cu torturi şi crime, produse în primele două decenii de comunism”

România mea neştiută (1)

Filmul „În spatele cortinei” este acum disponibil pe DVD, într-o ediţie limitată! Află mai multe în link:

http://www.fenomenulpitesti.ro/n-spatele-cortinei-pe-dvd-in-edi35

duminică, 4 mai 2014

Proverbe

Advise none to marry or to go to war.

When all man speak, no man hears.

Art is long, life is short.

It is not lost that comes at last.